Szakmai gyakorlat a Geoadat Kft.-nél

Obviously, sweating as you stroll buy clomid suggest you natural herb if.

A kötelező szakmai gyakorlatomat a GeoAdat Szolgáltató Kft. Szentkirályi utcában található irodájában töltöttem. Feladatom – néhány más munkába való apró besegítés mellett – az évente esedékes CwRS projekt termelési folyamatában való közreműködés volt. Ennek célja a területalapú mezőgazdasági támogatások ellenőrzése a Saar-vidéken, illetve Brandenburgban. 

Az „éles” munkát oktatás és gyakorlás előzte meg, amit vizsga követett, ahol a tanultakról adtunk számot. A feladathoz több időpontban készült, nagyfelbontású, a munkához már előkészített műholdfelvételeket kaptunk, ezeken ellenőriztük a támogatásra pályázó gazdák igényének jogosságát. Fő feladatunk a parcellák lehatárolása volt. Ehhez az ArcMap egyik korábbi verziójához írt feldolgozó modult használtuk, különböző segéd- és oktatóanyagok alapján. Időnként a szoftverkörnyezet hiányosságai, illetve adatbáziskapcsolat-hibák is „színesítették” munkánkat, amihez sajnos csak kis mértékben volt szükség geoinformatikai tudásra. Persze bizonyos esetekben azért előnyt jelentett, mert előismereteinkkel könnyebben megértettük a feladattal kapcsolatos tudnivalókat. 

A gyors munkavégzés érdekében nagy teljesítményű számítógépet és két monitort használtunk, ezeken mindenki tetszőlegesen rendezhette el a programablakokat. A feldolgozandó parcellákat előre meghatározott „adagokban” kaptuk meg, egy nagyobb területegységgel akkor végzett a munkacsoport, ha minden ilyen „adag” elkészült. Munkánk elfogadását komoly, több fázisú minőségellenőrzés előzte meg, s az ezeken való megfelelési arány is befolyásolta a haladási sebességet, mivel a hibákat saját magunk javítottuk ki.

Az itt töltött idő segített megtapasztalni, hogy az egyetem falai közül kilépve milyen a piaci elvek alapján, teljesítménybérben történő munkavégzés. Bár a feszített tempó, a kreatív szakmai problémamegoldás hiánya és a monotonitás nehezítette a feladatot, a jó hangulat és a munkatársak segítőkészsége kárpótolt minket ezért.

Mindezek alapján a GeoAdat Kft.-t ajánlom gyakorlati helyként másoknak is, mert komoly, valóban hasznos és felelősségteljes munkát végeztünk, fiatalos, lendületes csapatban dolgoztunk, valamint nem utolsó sorban fizetést is kaptunk a szakmai gyakorlat során. 

Varga Bálint

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top