Szakmai gyakorlat a GeoAdat Kft.-nél

Obviously, sweating as you stroll buy clomid suggest you natural herb if.

Nyári szakmai gyakorlatomat 2013 júliusában a GeoAdat Kft-nél töltöttem, mint geoinformatika szakirányos hallgató. A két hét alatt, amit a cégnél dolgoztam, betekintést nyerhettem egy nagyobb projekt gyakorlatilag mindegyik fázisába és hasznosíthattam az egyetemen megszerzett tudást, amikor bekapcsolódtam az egyes részfeladatok végrehajtásába.

A projekt, amin a cég egész nyáron dolgozott, németországi gazdák, szűkebben Saar-vidéki és brandenburgi gazdálkodók mezőgazdasági EU-támogatás igénylésének ellenőrzése volt, amelyet multispektrális műholdfelvételek kiértékelésével végeztek.

Kezdetben az volt a feladatom, hogy az ehhez szükséges műholdfelvételeket georeferáljam, illetve amikor lehetséges volt, ortorektifikáljam is. Változatosságot jelentett a munka során, hogy különféle műholdfelvételekkel dolgoztam, s így mindig meg kellett keresni a képeken, hogy milyen objektumok használhatók a legjobban illesztőpontként – a pontosság ugyanis kiemelten fontos volt a területalapú igénylések ellenőrzésénél. Mivel ezt a munkafolyamatot az egyetemi képzés során részletesen megismert szoftverrel és módszerrel kellett elvégeznem, egyáltalán nem jelentett problémát a sikeres teljesítése.

Ezen kívül a projekt végén még prezentációs anyagokat is készítettem térinformatikai szoftverekkel azokról a területekről, ahol valamilyen probléma merült fel az igénylés kapcsán. Összességében a szakmai gyakorlatot hasznosnak ítélem meg, jól éreztem magam a két hét során és lehetőségem volt az órákon megszerzett tudást valódi munka közben hasznosítani. Beleláthattam, hogyan működik egy térinformatikai cég, a kollégák pedig kedvesek és minden esetben segítőkészek voltak, ami pedig külön pozitív élmény volt, hogy mindig jó hangulat uralkodott az irodában.

2013. decembere óta ismét a cégnél dolgozok egy újabb nagyszabású projekten, amelynek keretein belül országos szintű térképes adatbázist hozunk létre a hazai települések szerkezeti és szabályozási terveiből. Az álláslehetőség elnyeréséhez nagyban hozzájárult, hogy a nyáron a cégnél töltöttem a szakmai gyakorlatomat.

Látos Tamás

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top