Szakmai gyakorlat az ESRI Magyarország Kft.-nél

2013 nyarán geoinformatika szakirányos geográfus hallgatóként szakmai gyakorlaton vettem részt az ESRI Magyarország Kft-nél. A kéthetes gyakorlat alatt nagymértékben tudtam alkalmazni és hasznosítani az egyetemi órákon megszerzett elméleti és gyakorlati tudásomat egyaránt. Nagyon jó élmény volt megtapasztalni, milyen is munkahelyen dolgozni, mivel eddig még nem volt ilyen jellegű tapasztalatom. Izgatottan vártam, hogy sikerül-e megállnom a helyemet valódi feladatokkal szembesülve.

A tíz napos gyakorlat során több futó projektbe sikerült bekapcsolódnom, részfeladatok erejéig. Egyrészt egy európai hajózási rendszer kiépítéséhez kellett adatokat beszereznem, integrálnom és jelkulcsot beállítani hozzájuk az ArcMap használatával. Ennek során számomra több apró és nagyon hasznos új funkcióval, illetve eszközzel ismerkedtem meg. A másik projekt egy budapesti közlekedési rendszer kiépítése volt kamionos forgalom számára. Ehhez nekem a behajtási övezetekről kellett geoadatbázist létrehoznom és adatokkal feltölteni azt. Valamint ezek mellett egy-egy apró munka is befutott néha, ami csak még változatosabbá tette a mindennapokat.

Nagyon jól éreztem magam a két hét során. A szakmai tapasztalatok mellett sok egyéb munkatapasztalattal és élménnyel gazdagodtam. A cégnél mindenki nagyon segítőkész és barátságos volt. Ebben az időszakban egyedüli gyakornok voltam, s úgy éreztem, hogy teljesen befogadtak. A kellemes, fiatalos légkör és jó munka mellett szinte fel sem tűnt, hogy repül az idő; a napok nagyon gyorsan elteltek. Különösen hasznosnak érzem ezt az időszakot a szakmai fejlődésem szempontjából is és örülök, hogy ilyen kellemes céghez kerültem. Csak remélem, hogy a későbbi munkahelyemen is hasonlóan jól fogom érezni magam és ilyen hasznos munkákba tudok bekapcsolódni.

Kozics Anikó

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top