Szakmai gyakorlat az ESRI Magyarország Kft.-nél

Az ELTE TTK Geográfus MSc szakának Geomorfológia szakirányos hallgatójaként két hetes szakmai gyakorlatomat az ESRI Magyarország Kft.-nél töltöttem, ahol a térinformatikai tudásomat szándékoztam elmélyíteni. A gyakorlat ideje alatt több érdekes és hasznos feladatot kaptam, mindemellett betekintést nyerhettem egy nemzetközileg elismert térinformatikai cég életébe.

A gyakorlat első néhány napján turisztikai adatbázisokkal foglalkoztam: adatbázist pontosítottam és bővítettem, valamint ArcMap-es megjelenítést készítettem hozzá, illetve már meglévő ArcPad-es megjelenítést kellett minél térképszerűbbé, pontosabbá, mindemellett átláthatóvá és felhasználóbaráttá tennem. A hátralévő időben egy rendkívül érdekes projektben vehettem részt: a GISearch Térkép-alapú keresőmotor tesztelését végeztem. A feladatok elvégzése során beigazolódott, hogy a geoinformatikai kurzusokon olyan ismereteket kapunk, amelyek jól hasznosíthatók a valódi munkában is.

A gyakorlat alatt a munkakörnyezet nagyon kellemesnek és motiválónak bizonyult, a munkatársak kedvesen és közvetlenül fogadtak, rendkívül megnyerő volt a cégnél uralkodó légkör. A feladatokat önállóan végeztem, de ha kérdésem merült fel, szívesen segítettek. Nagyon meggyőző volt számomra, hogy láthattam, milyen területeken alkalmazzák a gyakorlatban az előtte még csak egyetemi óráim során látott módszereket. Emellett nagyon jó volt, hogy olyan feladatokat bíztak rám, amelyekre a cégnek ténylegesen szüksége volt.

A gyakorlat két hete sajnos gyorsan eltelt, de remek lehetőség volt a geoinformatikai kurzusok során tanult ismeretek elmélyítésére, a gyakorlati szemlélet elsajátítására, s munkatapasztalatnak sem volt utolsó.

Jámbor Zsófia

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top