Szakmai gyakorlat az ESRI Magyarország Kft.-nél

Az ELTE TTK Geográfus MSc szak geoinformatika szakirányos hallgatójaként 2013 augusztusában tíz napos szakmai gyakorlatot töltöttem el az ESRI Magyarország Kft. irodájában. Ennek lehetőségét már az előzetes egyeztetés során nagy örömmel fogadtam. Mind szakmailag, mind munkahelyi környezet szempontjából kíváncsian vártam, hogy telnek egy ilyen elismert cég mindennapjai, hogy zajlik ott a munka. A gyakorlat során kiválóan tudtam alkalmazni az egyetemen szerzett térinformatikai tudásomat, különböző aktuális projektek részfeladatainak elvégzése során.

Az első hét folyamán két, a Szegedi Tudományegyetemről érkezett gyakornok munkájába kapcsolódtam be, főként adatbázis-műveleteket végezve egy Romániát ábrázoló shapefile tartalmával. Ezt követően a budapesti Bosnyák tér felújítási tervrajzához kerestem háromdimenziós objektumokat, majd Google SketchUp program segítségével elemeztem azok méretét és egyéb paramétereit, hogy a tervbe illeszthetők legyenek. Harmadik feladatom pedig egy teljesen önálló munka volt, amelynek során egy vízgyűjtő-generálási folyamatot kellett elvégeznem ArcMap szoftverkörnyezetben, Közép-Európa SRTM domborzatmodellje alapján.

Összességében nagyon jól éreztem magam a cégnél, ahol kedves és nyitott munkatársakkal ismerkedtem meg. A feladatok kiadásakor mindig pontosan elmondták azok menetét, illetve örömmel segítettek, ha bármilyen kérdés merült fel, így szakmai tudásomat is gyarapíthattam a tíz nap során. Mindezek alapján csak ajánlani tudom ezt a gyakorlati helyet a következő évfolyamok hallgatói számára.

Tóth Franciska

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top