Szakmai gyakorlat a GeoLink 3D Kft.-nél

Az ELTE Geográfus szak Geoinformatika szakirányos hallgatójaként nyári szakmai gyakorlatomat a Geolink 3D Kft.-nél töltöttem. A cég innovatív felmérési módszereket igénylő feladatok ellátására specializálódott, s olyan modern eljárásokat alkalmaz, amelyek az idő- és költségigényes felmérési technikákat váltják ki, ezzel növelve a terepi munka hatékonyságát.

Elsősorban egy Faro háromdimenziós lézerszkenner segítségével végeznek méréseket. Ezekbe a terepi felmérésekbe én is bekapcsolódtam, építkezések havonta történő monitoring-méréseit végezve. Itt nagy hangsúlyt kellett fektetni a munkavédelmi előírásoknak való megfelelésre, valamint a műszer biztonságára is. A referenciagömbök pozíciójának kulcsfontossága van a későbbi utófeldolgozás szempontjából, hiszen a jól elhelyezett gömbök jelentősen megkönnyíthetik az illesztőszoftver és a feldolgozó szakemberek munkáját.

Bővebben...

Szakmai gyakorlat a Geomega Kft.-nél

Futball világbajnokság, brazil hangulat, fogadások az irodai táblán: ilyen hangulatban telt el nyári szakmai gyakorlatom. Pozitív tapasztalat és érzés volt olyan közegben eltölteni ezt, ahol az alapvetően több mint 20 főt magában foglaló cég szinte már családot alkot, s ennek két hétig én is tagja lehettem. A Geomega Kft. alapvető profilja radaros szeizmikus mérésekhez és szénhidrogén-kutatásokhoz, illetve ezek vizuális megjelenítéséhez kapcsolódik, és mint az élet sok más területén, már náluk is elengedhetetlen a térinformatika. Így kerültem én is ide.

Bővebben...

Szakmai gyakorlat a BKK Közút Zrt.-nél

Nyári szakmai gyakorlatom hazai részét 2014 augusztusában a BKK Közút Zrt. Térinformatikai és Alkalmazásfejlesztési Osztályán töltöttem. A három hetes időszak alatt megismerkedtem Magyarország egyik legnagyobb volumenű térinformatikai projektjével, a KARESZ-szel (Közúti Adatgyűjtő Rendszer), amelynek célja, hogy a társaság által kezelt és üzemeltetett úthálózatról részletes, nagy információtartalmú, geodéziai pontosságú, s persze aktuális adatbázis álljon a szakági felhasználók rendelkezésére.

Az ehhez szükséges adatgyűjtés lézeres távmérésen alapul: egy autóra (de akár más járműre, például hajóra, vagy vasúti szerelvényre is) felszerelhető Riegl VMX-450 mobil lézerszkenner segítségével állítják elő az adott útszakasz 3D pontfelhőjét, továbbá hat kamerának köszönhetően az utcaképet is, a Google StreetView alkalmazásához hasonlóan. Továbbá egy másik, állványra helyezhető berendezéssel egyrészt a mobil lézerszkenner méréseit javítják olyan helyeken, ahol azok pontossága elmaradt a kívánatostól, másrészt pedig szükség esetén kiegészítik azokat (pl. aluljárókban).

Bővebben...

TDK & GIS

Vellai Viktória

Tavaly ősszel, az ELTE földrajz BSc hallgatóinak tartott alapozó térinformatikai előadás után egy mosolygós lány azt kérdezte, hogy milyen könyvekben olvasson utána részletesebben az elhangzottaknak. Néhány hét múlva már a TDK dolgozatát írta, nyáron pedig egy GIS projektben dolgozott. Villáminterjú a BSc 3. évfolyamát kezdő Vellai Viktóriával!

Mivel telt a nyarad?
Munkával és utazgatással. A Lechner Lajos Tudásközpont gyakornokaként három hónapig vettem részt egy településrendezési-építésügyi térinformatikai alkalmazás kidolgozásában. Szerencsére emellett nagyon sok helyre eljutottam, s leginkább az Adriai-tenger szépsége nyűgözött le.

Bővebben...

Szakmai gyakorlat az ESRI Magyarország Kft.-nél

Az ELTE TTK Geográfus MSc szak geoinformatika szakirányos hallgatójaként 2013 augusztusában tíz napos szakmai gyakorlatot töltöttem el az ESRI Magyarország Kft. irodájában. Ennek lehetőségét már az előzetes egyeztetés során nagy örömmel fogadtam. Mind szakmailag, mind munkahelyi környezet szempontjából kíváncsian vártam, hogy telnek egy ilyen elismert cég mindennapjai, hogy zajlik ott a munka. A gyakorlat során kiválóan tudtam alkalmazni az egyetemen szerzett térinformatikai tudásomat, különböző aktuális projektek részfeladatainak elvégzése során.

Bővebben...

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top