Részvétel a debreceni térinformatikai konferencián 2013

„Az elmélet és gyakorlat találkozása” Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás
Debrecen, 2013. május 23-24.

2013. május 23-24. között került megrendezésre – idén már negyedik alkalommal – a debreceni Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás. Mottójának megfelelően a rendezvény kiváló lehetőséget teremtett mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati térinformatikával foglalkozók számára a kutatásaik bemutatására és a kapcsolatépítésre egyaránt. Ezen túl, jó alkalmat kínált a két vonal közeledésére, találkozására is.

A konferencia programjának tudományos szempontból legfontosabb részei a 12 szekcióban zajló előadások voltak. Az ELTE TTK FFI Földrajztudományi Központját ebben az évben 11 résztvevő képviselte. Egyetemünk oktatói, PhD- és MSc-hallgatói négy szekcióban mutatták be a különböző tudományterületeket érintő előadásaikat, amelyek a webGIS, a térinformatika-alapú geomorfológia, az információs társadalom és a települési-önkormányzati térinformatika témaköreit érintették. Az előadások mellett poszterszekciók, szakmai kiállító standok és egy GRASS GIS workshop is emelték a rendezvény színvonalát.

A konferencia történetében először került sor angol nyelvű szekcióra, amely jól jelzi, hogy a rendezvény egyre komolyabb, nemzetközi fórummá növi ki magát.

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top