Részvétel a debreceni térinformatikai konferencián 2012

„Az elmélet és gyakorlat találkozása” Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás
Debrecen, 2012. május 24-25.

Az ELTE Térinformatikai Műhely a 2012-es nyári szezon beállta előtt, május 24-én és 25-én ismét részt vett az immár harmadik alkalommal megrendezett „Az elmélet és a gyakorlat találkozása” címet viselő Debreceni Térinformatikai Konferencián.

Az ilyenkor előkerülő témakörök rendkívül széles választékot kínálnak, hiszen megjelennek úgy a szakmai térinformatikai trendeket bemutató előadók, ahogy tisztán a tudomány oldalán álló egyetemi vagy kutatóintézeti munkatársak is. A téma nem csak a szigorú értelemben vett térinformatika: a távérzékelés, az adatbázis-kezelés, vagy éppen a térképészet is számos előadás anyagában köszön vissza.
A mi szervezetünket számos előadó képviselte izgalmas előadásokkal és remek poszterekkel, amiért az igazi jutalom a közönség lelkes érdeklődése volt. Beszéltünk lefolyás-modellezésről, önkormányzati térinformatikáról, deflációról, kerékpáros útvonaltervezőről, japán trendekről, hiperspektrális űrfelvételekről és MarsGIS-ről is. Kis szomorúságot okozott, hogy társulatunk több tagja is kénytelen volt egymással párhuzamos idősávban előadni, de ez nem akadályozott meg bennünket az esti fogadás maradéktalan élvezetében, majd pedig abban, hogy felfedezzük és megszeressük a különleges, éjszakai debreceni miliőt.
Összességében mindannyian pozitív benyomásokkal, már a jövő évi terveket szövögetve távoztunk. Ezúton is gratulálunk a szervezőknek és reméljük, hogy sok hasonló rendezvényen vehetünk még részt!

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top