Részvétel a TomTom térképek, WIGeoGIS alkalmazások c. rendezvényen

TomTom térképek, WIGeoGIS alkalmazások 
Makadám Mérnök Klub, Budapest, 2011. október 18. 

Kép forrása: HUNAGI

Mint ahogy az a mi oldalunkon is talán szembetűnő, az idei ősz sem szűkölködik szakmai rendezvényekben. Ismét Kákonyi Gábort (és a GeoIQ-t) illeti köszönet az október 18-án -  kellemes, baráti hangulatú és nem utolsósorban kényelmes - Makadám Mérnök Klubban megrendezésre került 'TomTom térképek, WIGeoGIS alkalmazások' c.  félnapos esemény megszervezéséért.

 

Nagyrészt a térképezés, navigáció illetve nyomkövetés témakörében foglalatoskodó cégek illetve szervezetek közül képviseltették magukat számosan a nyílt napon, a részvétel, és ennek köszönhetően az esemény hangulata is nagyon színes volt.  A teljesség igénye nélkül sorolok fel néhányat ezen cégek közül: Topolisz, Cdata, TrafficNav, iData, ESRI, Infoterra, Bestway, FÖMI.

Kis szomorúságunkra azonban a meghirdetett programnak egy kicsit módosulnia kellett annak okán, hogy sem Ase Elvebakk - a TomTom senior account managere –, sem Hackner-Jaklin Norbert - a WIGeoGIS vezető tanácsadója – nem tudott megjelenni betegség miatt. Panaszra azonban nem volt okunk, hiszen Benkő Béla, a WIGeoGIS tanácsadója, illetve Daróczi Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója ismertette velünk az 1993-ban alapított cég működését. Valószínűleg eddig leginkább a TomTom térképek mester-disztribútoraként ismertük a céget, azonban a bemutató során érdekes ismeretekkel gazdagodtunk a tekintetben, hogy a GIS miként lehet segítség pl. a piac- ill. székhely-analízisben, hogyan lehet hasznos a fiókvállalatok optimális elhelyezkedésének kiválasztásában. Megtudtuk azt is, hogy a WIGeoGIS mely partnerek ill. ügyfelek felé értékesíti az innovatív geomarketing megoldásait. Az én figyelmemet megragadta ezen elhangzott igazság – úgy gondolom érdemes mindannyiunknak elgondolkoznia rajta: „A térinformatika megnemesíti a cég adatait”.

Rövid szünet után előbb Hajek Levente, az iData Kft. értékesítési vezetője látott el minket meglepően érdekes információkkal a nyomkövető rendszerük működéséről, az útvonal-nyilvántartó megoldásukról, járművédelmükről és az üzemanyag-kontroll szolgáltatásuk „sikerstory”-jaiból is mesélt nekünk néhányat.

Legvégül pedig Antal Csabától, a TrafficNav Kft. ügyvezető igazgatójától hallgathattunk meg egy nagyon színes cégbemutatót, melyből kiderült, hogy a cég évről-évre újabb és újabb országokban tudja elindítani a TMC szolgáltatást. E tekintetben is büszkélkedhet azzal, hogy a TomTom az egyik fő partnere – megtekinthettünk egy TomTom térképen megjelenő Live Traffic közlekedési adattérképet Dublin városán szemléltetve.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon emlékezetes, a szakmát előrevivő eseményen vehettünk részt, ahol nyilvánvalóan bőven volt lehetőség a szakmabeliekkel való kötetlen beszélgetésekre is.

Géczi Glória

A cikkben látható kép forrása: HUNAGI

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top