Részvétel a HungaroCAD Napon

Tavaszi HungaroCAD Nap 2011
Lurdy Konferencia és Rendezvény Központ, 2011. május 13.

Kimondottan szép napsütéssel virradt fel 2011. első péntek tizenharmadikája. Megtehettem volna, hogy balszerencsétől rettegve magamra zárom a lakás ajtaját, de dacolva a Sorssal nyakamba vettem a várost, hogy eleget tegyek a HungaroCAD szívélyes meghívásának, és ellátogassak a HungaroCAD Napra. Nem is kellett sok hozzá, s a Lurdy Ház előtt állva merengtem azon, vajon hol is lehet ebben a hatalmas épületben a szóban forgó rendezvény?

A Szervezők azonban kellő alapossággal jártak el, könnyen megtaláltam a hatalmas termeket, melyek közül a legnagyobban gyűltek össze a résztvevők. Herczeg Róbert köszöntötte az összegyűlteket, illedemesen, de (azt hiszem, mindenki örömére) nem túl hosszasan. Rögtön ezután bemutatta az Autodesk aktuális piaci helyzetét, valamint a legfontosabb újdonságokat. A rövid, pergős, informatív és látványos előadást követően bepillantást nyerhettünk a legújabb HP plotterek képességeibe, majd a közönség érdeklődésének megfelelően szekciókra bomlott, s rövid felfrissülés után mindenki elfoglalta helyét a szekciója számára kijelölt teremben.

Bár számtalan szekció tarthatott igényt az érdeklődésemre, mégis a Térinformatika előadások nevezetűt kutattam fel. A tudományos konferenciák rövid előadásaival szemben itt kevés számú, de hosszabb előadással készültek a cég munkatársai. Az első előadásban Cservenák Róbert mutatta be, szintén igen szemléletesen és érthetően, az AutoCAD Map 3D 2012-es verziójának számos újdonságát. Az előadások sorát Sümeghy Tamás (út- és forgalomtechnika) és Grósz Gábor (Autodesk Infrastructure Map Server) folytatták, végül ismét Cservenák Róbert mutatott néhány gyakorlati példát. Az előadások alatt egyszer sem lankadt a közönség figyelme, köszönhetően a látványos videóknak és a helyben megoldott valós problémáknak, melyeken keresztül valódi, életszerű betekintést nyerhettünk a program működésébe.

Az előadások és a köztük lévő szünetben folytatott beszélgetések  külön-külön is megérték volna az időt, melyet rájuk szántam, együtt pedig kiváltképp hasznos elfoglaltságnak bizonyult egy pénteki délelőttre a 2011-es HungaroCAD Nap.

Ónodi Zsolt

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top